Магнус Карлсен, световният номер 1, и Динг Лирен, официалният световен шампион,

...
Магнус Карлсен, световният номер 1, и Динг Лирен, официалният световен шампион,
Коментари Харесай

Световен номер 1 срещу световен шампион: Карлсен и Динг ще се срещнат този уикенд

Магнус Карлсен, световният номер 1, и Динг Лирен, формалният международен първенец, ще се срещнат този уикенд за първи път след 33-годишния норвежец, абдикира от короната си след 10-годишно доминиране. 10-месечното ръководство на Динг беше контрастно несполучливо, с три посредствени представяния на 31-годишния футболист, плюс дълъг интервал неявяване от борда заради неуточнено заболяване. Те ще се срещнат на Freestyle шах. Какво е това?

Наричаше се Fischer Random на именития си изобретател световен първенец и е прочут също като Chess 960 и Chess 9LX. Сега разновидността, при който всички фигури от задната редица стартират на случайни полета, има ново име, Freestyle Chess, и започва този уикенд на събитие за $200 000 в първокласния курорт Weissenhaus на немското крайбрежие на Балтийско море.

И Динг и Карлсен са в елитното поле от осем играчи, дружно с Фабиано Каруана и Левон Аронян от Съединени американски щати, брилянтния французин Алиреза Фируджа, плюс трима водещи младежи Доммараджу Гукеш (Индия),...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР